jueves, 10 de noviembre de 2016

pastis de pinya

Ingredients
160 gr de sucre
160 gr de farina
4 ous
4 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 sobre de llevat (tipus Royal)
1 pot de pinya (mitjà)
Per al caramel
Sucre
Unes gotes d'aigua
Almívar
100 gr de suc de la punya
50 gr de sucre
1/2 fulla de gelatina
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
Primer farem el caramel: en una paella posem el sucre (unes 6 cullerades soperes) i unes gotes d'aigua. A foc mig deixem que el sucre es vagi fonen, quan veiem que ja està tot fos i agafa un color marró fosc apaguem el foc (vigileu perquè es crema fàcilment i llavors queda amarg i donaria mal gust al pastís). L'aboquem en el motlle (d'uns 22 cm) que, l'anirem inclinant de manera que quedi tota la base i una mica el lateral cobert amb el caramel. Escorrem la pinya i la col·loquem per la base, damunt del caramel. Reservem
En un bol posem tots els ingredients, sucre, farina (tamisada)m ous, oli, i llevat, amb un batedor manual anem integrant tots els ingredients fins a tenir una barreja fina i homogènia. L'aboquem per sobre la pinya i coem durant uns 30 minuts, el punxem per a comprovar que està cuit (amb el que el punxem, ha de sortir sec).
Deixem que perdi una mica de temperatura i amb compte el desmotllem.
Fem l'almívar, podem la gelatina en remull, uns 5 minuts amb aigua freda.
En un cassó posem el suc de pinya amb el sucre i deixem que bulli uns minuts. Retirem del foc, en reservem una mica i la resta l'anem repartint per sobre del pastís. En el que hem reservat, encara calent, h i desfem la gelatina, ben escorreguda, i pintem la piny, li donarà un toc final brillant (això és aportació meva...si no ho feu quedarà més mate, però bona igual!)







No hay comentarios:

Publicar un comentario