jueves, 3 de noviembre de 2016

pastis de pastanaga

Ingredients per a 8-10 persones

2 ous ecològics
150 ml d’oli de gira-sol
150 g de sucre de canya integral
200 g de pastanaga ratllada
200 g de farina de força
50 g de nous
100 g de panses (sense llavors)
1 sobre de llevat en pols
2 c.c. de canyella mòlta
Un polsim de nou moscada
Un polsim de sal
Opcional: Ratlladura d’una taronja
PER LA COBERTURA DEL PASTÍS DE PASTANAGA:
100 g de formatge d’untar
50 g de mantega
50 g de sucre llustre (en pols)

Preparació del pastís de pastanaga


  1. Pre-escalfar el forn a 175 ºC.
  2. Mesclar la farina, el llevat (o bicarbonat), la sal, la nou moscada i la canyella (ingredients secs). Tamisar-ho perquè no quedin grumolls i reservar.
  3. En un bol, batre els ous i el sucre de canya integral amb una batedora de mà.
  4. Afegir-hi l’oli de gira-sol i les pastanagues rallades (ingredients humits) i mesclar bé.
  5. Afegir les panses i les nous picades grollerament. Opcionalment també es pot afegir la ratlladura d’una taronja. Tornar a mesclar.
  6. Afegir els ingredients humits als secs i mesclar de baix a dalt amb una espàtula, poc a poc, fins obtenir una massa homogènia.
  7. Untar el motlle que vulguem fer servir amb mantega, enfarinar-lo, retirar l’excés de farina i posar-hi la massa anterior.
  8. Enfornar durant 5 minuts, baixar la temperatura a 160 ºC i acabar de coure de 30 a 45 minuts, temps que dependrà del forn que tinguem i del motlle que haguem fet servir. Per saber si el pastís de pastanaga està prou cuit, clavar-li un escuradents al mig i, si surt net, voldrà dir que està prou fet. En apagar el forn, deixar refredar el pastís de pastanaga a dins amb la porta mig oberta.
  9. Per fer la cobertura, barrejar el formatge d’untar, la mantega i el sucre llustre i batre-ho bé amb la batedora de mà fins obtenir una pasta homogènia.
  10. Quan el pastís de pastanaga ja estigui fred, cobrir-lo amb la cobertura amb l’ajuda d’una espàtula.
i (330×270)

No hay comentarios:

Publicar un comentario