Ingredients:
- 250/300 gr. de carbassa (pesada pelada)
- 3 ous sencers
- 250 gr. de sucre de canya integral
- 200 cc d’oli (blat de moro, gira-sol, oliva suau)
- 200 cc de llet
- 250 gr. de farina (integral, d’espelta)
- 15 gr. de llevat en pols (1 sobre Royal)
- 1 culleradeta gingebre en pols i 2 culleradetes de canyella
Preparació de la carbassa:
Pelar i treure les llavors. Trossejar en daus com per fer patates fregides.
Posar en un pot, just coberta d’aigua, amb 50 gr. de sucre. Bullir durant uns 10 minuts, que quedi tova. Escórrer i refredar.
O bé: Coure-la al forn. Tallada per la meitat (si és de violí) amb una miqueta de sal i oli pel damunt. Pesar-la un cop cuita i pelada
Preparació del pastís de carbassa:
Batre els 3 ous sencers amb 200 gr sucre fins que quedi ben homogeni (Si la carbassa és cuita al forn, cal posar els 250 grs. de sucre ara).
Abocar la llet, l’oli, la canyella i el gingebre. Batre-ho bé.
Afegir la farina barrejada amb el sobre de llevat en pols (Royal). Batre bé. Afegir la carbassa triturada.
Posar-ho en un motllo desmuntable untat de mantega i empolvorat amb farina o folrat de paper alumini.
Coure a 175-180 graus durant uns 40 minuts. Comprovar que al centre estigui cuit clavant un escuradents de fusta que ha de sortir net. Deixar refredar. És millor menjar-lo l’endemà.
No hay comentarios:
Publicar un comentario