jueves, 27 de octubre de 2016

PASSTIS DE NATA I MADUIXES





Pastis sense sucre, pastis amb sirope de agave, pastis amb xarop agave, pastís amb xarop d’atzavara, pastis apte per diabetics, pastís de nata i maduixes sense sucre, pastel sin azúcar, tarta sin azúcar, pastel tarta con sirope de ágave, pastel tarta apto para diabéticos, pastel tarta de nata y fresas sin azucar


  • 200 grs. de mantega a temperatura ambient
  • 200 grs. de xarop d’atzavara (normalment el trobareu etiquetat en castellà: sirope de ágave)
  • 200 grs. de farina
  • 4 ous M
  • 2 cullerades de llevat
  • 50 ml. de llet sencera o semi a temperatura ambient
  • 250 ml. de nata per muntar
  • Maduixes (la quantitat que ens sembli segons si en volem posar només per dins, per dins i per sobre, etc.)
  • Estevia líquida
  • 2 cullerades de fructosa
  • Vinagre blanc
Pas a pas
Tallem les maduixes a trossos o làmines, les col·loquem en un bol, hi afegim 2 cullerades de fructosa (atenció que hi ha diabètics que no en poden menjar) i unes gotes de vinagre. Ho tapem amb paper film i deixem macerar entre 2 i 4 hores.
Preescalfem el forn a 180 Cº.
Separem els rovells de les clares, muntem les clares a punt de neu i les reservem.
Batem la mantega i quan blanquegi hi afegim el xarop d’atzavara i els rovells una mica batuts i barregem fins que quedi una massa uniforme, semblarà que està tallada però tornarà a agafar cos quan hi afegim la farina.
Tamisem la farina i el llevat i l’anem afegint a la massa alternant-lo amb la llet (farina, llet, farina, llet i farina).
Afegim les clares muntades i remenen manualment i amb moviments envolvents fins que torni a estar homogeni.
Engreixem el motlle, hi avoquem la massa i ho fornegem durant 45 minuts o fins que, en punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net.
El deixem refredar dins del motllo i, quan aquest ja no cremi, el desmotllem i el deixem reposar sobre una reixeta.
Muntem la nata i hi afegim les gotes d’estevia fins que arribi a tenir la dolços que ens agradi (per a aquesta quantitat de nata jo vaig posar 12 gotes).

Farcim i decorem el pastís com més ens agradi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario